Rolling Loop

İşte çok kompleks ve zor bir manevra.

Rolling Loop

Eğer daha çok adrenalin istiyorsanız tam size göre bir manevra.

Rollin circle benzese de buradaki ana faktör yerçekimi kuvvetidir.Normal loop attığınızda uçağın hızı üst noktada sıfıra düşer ve tekrar yere doğru daldığında artar.Bunu yükselirken gazı açarak ve yükseliş kumandasını arttırarak ve dalışta gazı keserek ayarlarsınız.Oysa bu durumda tono attığınızı düşünün. Tononun sürati uçağın sürati ile değişecektir.

Yükseliş kumandası ile harekete başlayın.Model ters uçuşa geçince aşağı elevatör ile loopa devam edin.Bu normal ters uçuşa  göre daha fazla elevatör hareketi demektir.sonraki yarım tonoya girerken biraz daha fazal yukarı elevatör hareketi gerekecektir.Uçağın sürati ve tono sürati düştüğünden bu yukarı  elevatör kontrolü veriş süresi öncekilere göre artacaktır.

Model üst noktaya yaklaştığında ihtiyaç duyulan elevatör hareketi daha loopun alt noktasına göre daha az olacaktır.

İşte ikinci kafayı karıştıran problem.Model üst noktada ters yada düz olabilir.Uçağınıza dikkatli bakın.Eğer düz ise dalış kumandası ,eğer ters ise yükseliş kumandası vermeniz gerekir.Bu kafanızı karıştırabilir.Çünkü sizin zamanlamanız değişmiştir.Ayrıca gaz kolunu geri çekmeniz gerekir.Yoksa modeliniz roket gibi loopun ikinci yarısına başlayacaktır.

Tono atarak loopun ikinci yarısına devam edin.Ancak bu durumda hızınız artacağı için tono oranı ve elevatör kontrolleri değişecektir.

Son çeyrek loop ise korkunçtur.Bu durumda model aşağı gelmektedir.ayrıca hızlı ve doopler etkisi size aşağı daha hızlı geldiğini hissettirmektedir.Bu kombinasyon daha hızlı elevatör kontrolü vermenizi gerektirir.Ayrıca model yere paralel olmaya başlayınca gazı açmalısınız.

Bu manevra çok çalışma ve pratik gerektirmektedir.Şimdiden kolay gelsin.